Isolering

Når Algemanden® bestilles til en isoleringsopgave, er det vigtigt, at du som kunde føler dig afklaret omkring valg af isoleringsmateriale.

Der er rigtig mange forskellige løsninger på markedet og ofte lige så mange forskellige meninger. Jeg tilbyder at isolere med 3 forskellige materialer, og jeg forsøger at vejlede, så det bliver lidt nemmere at træffe det rigtige valg.

Papiruld:

Papirulden er lavet af genbrugspapir. I bearbejdningsprocessen bliver papiret tilsat borsalte, som har en brandhæmmende virkning, og som en ekstra bonus er et materiale, skadedyr IKKE vil være i nærheden af. Skadedyr defineres som bl.a. rotter, mus og mår.

Granulat af papir egner sig til isolering og efterisolering af hulmure, etageadskillelser, skunke, flade tagkonstruktioner og lofter.

Lambdaværdien for Papiruld er 39, til sammenligning oplyser Rockwool, at deres granulat har en lambdaværdi på 42 på vandrette flader som f.eks. et loft.

Jo lavere værdien er, jo bedre isoleringsevne (i den korte version).

Pairulden er et mere fugtfølsomt produkt, og jeg kan ikke anbefale det til hulmure i ældre huse med opfugtet sokkel/murværk.

Papiruld blæses ind.

Flamingogranulat:

Flamingo er lavet af polystyren, som er et plastmateriale. Flamingogranulat egner sig godt til isolering af hulmure, og i modsætning til papirulden, er flamingo ikke følsomt over for fugt.

Isolering med flamingo er på grund af gasudvikling ved brand kun lovligt som isoleringsmateriale på klart definerede områder som f.eks. i hulmure og gulvkonstruktioner etc.

Flamingo er et af de mest brugte isoleringsmaterialer i Danmark. Det har en høj isoleringsevne med en lamdaværdi på helt ned til 34, men det fylder en hel del, når det er lagt ud.

Flamingogranulat blæses ind.

Knauf:

Knauf er et tysk produkt, som produceres af 80% genbrugsglas. I modsætning til andre mineraluldsprodukter, så hverken klør eller kradser Knauf ved berøring.

Knauf egner sig til de fleste isoleringsopgaver og er ikke fugtfølsomt.

Produktet indeholder ingen giftige eller kræftfremkaldende stoffer, det lugter ikke og er ikke brandbart. Knauf har i Tyskland opnået “Der blaue Engel”, som svarer til vores danske “svanemærke”.

Et godt og miljørigtigt produkt, der med en lambdaværdi på 42, er et reelt alternativ til papiruld.

Knauf blæses ind.